Lokakuun Kuntokamarilaiseksi Fysiopulssin raati on valinnut Sarin. Sari sai palkinnoksi Fysiopulssin treenikassin sisältäen lisäenergiaa- ja motivaatiota omiin treeneihin.

Lokakuun Kuntokamarilaiseksi valitsimme Sarin. Sari on tuttu kasvo Kuntokamarilla alusta alkaen. Sari aloitti harjoittelun Kuntokamarilla Syksyllä 2018 yhdessä Personal Trainerin Jonnan kanssa. Valmennustapaamisia on ollut noin 1-2 kertaa kuukaudessa Sarin omatoimisten treenien lisäksi. Valmennus on räätälöity juuri Sarin tavoitteita tukeviksi ja arkeen sopivaksi. Alkuun kartoitimme Sarin tilannetta tarkemmin ja teimme tavoitetta tukevat alkumittaukset, mitkä pitivät sisällään mm. Tanita-kehonkoostumusmittauksen ja lihaskuntotestit. Tarkistimme myös Sarin ruokavalion. Pääsääntöisesti valmennustapaamiset ovat tapahtuneet Kuntokamarin tiloissa, mutta olemme myös käyneet tekemässä sykeohjattua harjoittelua yleisurheilukentällä sekä hakemassa alaraajoihin happoja Laihian kuntoportaista.

Sari on erittäin päämäärätietoinen kuntoilija. Valmentajana on ollut ilo katsoa Sarin asennetta harjoitteluun. Sari on ollut valmis haastamaan itsensä ja tekemään tavoitteittensa eteen töitä. Sari on halunnut tehdä päätöksen hyvinvoivaisemmasta elämäntavasta ja sitä on ollut ilo saada olla ohjaamassa ja viemässä eteenpäin! Valmennussuhde Sarin kanssa jatkuu.

– Personal Trainer Jonna-

Sarin taustaa:

En omaa kovin vahvaa liikunnallista taustaa. Nuorena harrastukset keskittyivät enemmän käsillä tekemiseen ja koulun liikuntatunnit siihen aikaan olivat kaltaisilleni vähemmän liikunnallisesti lahjakkaille lähinnä kiusallisia ellei jopa traumatisoivia! Olen alkanut ja opetellut liikkumaan aktiivisesti vasta myöhemmällä aikuisiällä, jolloin aloin viihtymään laskettelun, aikuisbaletin ja kahvakuulan parissa. Tätä ennen liikkuminen oli lähinnä arki- ja hyötyliikuntaa sekä koiran kanssa ulkoilua.

Liikunnalliset tavoitteeni liittyvät enimmäkseen omaan terveyteen ja jaksamiseen, liikunnallisesti minulta ei löydy minkäänlaista kilpailuviettiä. Haluan toki haastaa itseäni liikunnan kautta kehittymään ja kokeilemaan, mutta kilpailemiseen en koe intohimoa. Haluan liikunnan avulla edistää sekä fyysistä että psyykkistä jaksamistani hektisessä työssäni. Lisäksi haluan olla fyysisesti hyvässä kunnossa vielä varttuneemmallakin iällä, että selviän mahdollisimman pitkälle itsenäisesti arkisista askareista ja voin harrastaa ja tehdä itselleni mieluisia asioita, kuten lasketella, patikoida ja liikkua koiran kanssa.

PT-palvelut valitsin siksi, että halusin saada itselleni ja omiin tarpeisiini sopivat harjoitusohjelmat. Lisäksi valintaan vaikutti se, että halusin oppia tekemään alusta alkaen kuntosaliharjoittelun sisältämät liikkeet oikein.


Sarin treeneissä on huomioitu myös kehonhuolto. Kehonhuolto on tärkeä osa kehittymisessä ja palautumisessa.

1. Kauanko olet harjoitellut Kuntokamarilla ja kuinka usein (viikkokäyntimäärä) käyt harjoittelemassa?

Olen harjoitellut vuoden verran. Aloitin harjoittelun melkein heti, kun Kuntokamari avasi ovensa. Harjoittelemassa käyn 2-3 kertaa viikossa.

2. Mitä harjoittelu on sinulle antanut?

Harjoittelu on antanut minulle lihasmassaa ja kehon asento ja kannattelu on muuttunut. Lisäksi istuma- ja näyttöpäätetyön aiheuttamat erilaiset ylävartalon lihasjumitukset eivät vaivaa enää. Lisäksi harjoittelu on tuonut säännöllisen rytmin liikuntaan ja totuttanut kehon ”vaatimaan” fyysistä liikkumista.

3. Harjoitteletko sinulle suunnitellulla ohjelmalla? Ohjelman sopivuus sinulle?

Olen harjoitellut koko kuluneen vuoden PT Jonnan ohjauksessa. Jonna on laatinut minulle useamman erilaisen harjoitteluohjelman. Harjoitteluohjelmissa on huomioitu omat toiveeni ja niitä on tarvittaessa myös muokattu toiveitteni pohjalta. Koen, että ohjelmat ovat sopineet minulle, Jonna on huomioinut toiveeni, kehitykseni ja lisännyt myös ohjelmien vaativuutta kunnon kasvaessa.

Vaihtelua ja lisähaastetta harjoitteluun saadaan liikkeiden eri variaatioilla.

 

Fysiopulssin välikommentti: ”Kuntokamarilla on mahdollista harjoitella yhdessä oman henkilökohtaisen valmentajan eli Personal Trainerin kanssa. Valmennussuhde alkaa aina alkukartoituksella, jossa keskustellaan ja kartoitetaan tilanteesi tarkemmin ja valitaan juuri Sinulle sopiva valmennuskokonaisuus tavoitteitasi ja arkeasi tukevaksi. Valmennuksia Kuntokamarilla tekevät Jonna Uusimäki ja Jani Pihlajamäki. Kuntokamarin Personal Trainerit ovat koulutukseltaan myös Fysioterapeutteja. Voit tutustua tarkemmin valmennuspaketteihin nettisivuilamme.”

4. Kuntosalitilan ja -välineiden esteettömyys/käyttömukavuus/älyrannekkeen käyttö?

Kuntosalin ja laitteiden käyttö on helppoa ja vaivatonta rannekkeen avulla. Mielestäni koko konsepti on onnistuttu rakentamaan siten, että asiakkailla olisi mahdollisimman matala kynnys harjoittelun aloittamiseen. Lisäksi kuntosali ei ole liian ”profiloitunut” tietynlaisille treenaajille, joka myös saattaa nostaa osalla kynnystä harjoittelun aloittamiseen.

5. Suosittelisitko Kuntokamariharjoittelua muille?

Ehdottomasti suosittelen ja myös heille, jotka jo harjoittelevat, mutta tekevät sitä kotioloissa. Unohda siis kotikuntosalilla temppuilu ja hanki ranneke Kuntokamarille!

6. Vapaat kommentit Kuntokamarista ja siellä harjoittelusta:

Kiitos!